Ο Γιάννης ανέλαβε Chef “στης Έλλης” από τον Μάιο του 2020, μετά την πρώτη καραντίνα. Μετά από μήνες αποχής από την εστίαση, ο κόσμος μας επισκέφθηκε με εξαιρετική διάθεση για νέες γευστικές απολαύσεις. Ευτυχώς ο Γιάννης ήταν εκεί!
Ο Γιάννης Κατέχος είναι γιος και εγγονός εστιατόρων, μεγαλωμένος στις κουζίνες, όπου ως μικρό παιδί τις Κυριακές τα πρωινά μαγείρευε καγιανά με τον παππού του. Ως Chef, λοιπόν, θέλησε να συνδέσει τις παραδοσιακές γεύσεις με τη σύγχρονη γαστρονομία. Όπως για παράδειγμα, κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας και κρέμα τσαλαφούτι ή φάβα με τσάτνεϊ κάπαρης, πράσο σοτέ και κουλί πιπεριάς!
«Εάν μπορούσα να περιγράψω την κουζίνα της Έλλης με μία φράση θα ήταν "Μοντέρνα εκδοχή της παράδοσης".»
Για το Γιάννη, το μυστικό για ένα επιτυχημένο πιάτο “είναι να μπορέσεις να μπεις στη φιλοσοφία του πιάτου, δηλαδή να καταλάβεις για ποιο λόγο χρησιμοποιείται το κάθε υλικό και ποιοι θα είναι οι συνδυασμοί που θα κάνεις, ώστε να έχεις στο τέλος ένα άψογο αποτέλεσμα.”
Η βαθιά αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα και τους μικρούς παραγωγούς
Όπως αναφέρει συχνά, η γευστική κουζίνα έχει ανάγκη ντόπια υλικά. Το ελληνικό έδαφος και κλίμα συμβάλλουν στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων, τα οποία προσφέρονται για τη δημιουργία πιάτων βασισμένων στην παράδοση μεν αλλά και με μία δόση νεωτερισμού δε. Το προσωπικό αγαπημένο υλικό του σεφ μας είναι ο θησαυρός της Ελλάδας, που δεν είναι άλλος από το ελαιόλαδο. Εξίσου αγαπημένα είναι και τα φρέσκα μυρωδικά του κήπου μας, που προσφέρουν άρωμα και γεύση στα πιάτα μας.
Ο οίνος, τα αρώματα και οι κατάλληλοι συνδυασμοί
Το κατάλληλο κρασί αναδεικνύει τη γεύση και την ένταση του κάθε πιάτου, γι’αυτό και προτείνουμε ελληνικά εκλεκτά κρασιά, όπως ο Ορεινός Ήλιος από τη Σεμέλη και η Μαλαγουζιά Αντωνοπούλου. Ο Γιάννης προτείνει φρέσκια σαλάτα, πικάντικα ορεκτικά, κυρίως πιάτα γεμάτα γεύσεις και υπέροχες μυρωδιές για ένα τέλειο δείπνο, πάντα με τη συνοδεία ενός καλού κρασιού. Και φυσικά τα σπιτικά γλυκά μας, όλα παρασκευασμένα στην κουζίνα μας.
Οι εποχές του χρόνου και οι αλλαγές του μενού
Με σεβασμό στην παράδοση, καθώς και στις εποχές του χρόνου, ο Γιάννης προτείνει αλλαγές στο μενού μας για μια πιο σύγχρονη εκδοχή, ώστε να χρησιμοποιούμε πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ελληνικά προϊόντα, τη σωστή εποχή.
Η επικοινωνία με τους πελάτες μας είναι πολύ σημαντική σε αυτήν τη διαδικασία, γιατί σύμφωνα με τη γνώμη τους σχεδιάζει και τις αλλαγές στο μενού της κάθε σεζόν. Μας βοηθούν να βελτιωνόμαστε συνεχώς και πάντα χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους και, σαφώς, όταν μένουν ικανοποιημένοι από τον χώρο και τα πιάτα μας.
Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να πειραματιζόμαστε με καινούργιες γεύσεις, πάντα με κύριο στόχο την ικανοποίηση όσων μας εμπιστεύονται.
Επισκεφτείτε μας
Aγίας Τριάδoς 57
153 43 Αγ. Παρασκευή
Τ. 210 6082005, Κ. 693 3103714
Κράτηση
Ενημερώστε μας για τις επιλογές της κράτησής σας, θα σας καλέσουμε για επιβεβαίωση στο τηλέφωνο επικοινωνίας.
Τηλέφωνα κρατήσεων Τ. 210 6082005, Κ. 693 3103714